Информация за калкулатора (Подробна)

ТБС Традикс е преводаческа агенция с дългогодишен опит в областта на устните и писмените преводи. Винаги се стремим да подобряваме услугите си, изцяло в полза на своите клиенти. Качеството е от първостепенно значение, но и цената е не по-малко важна. Ето защо сме много щастливи да Ви представим калкулатор, който ще Ви помогне сами да изчислите стойността на конкретните писмени преводи, от които имате нужда.

Какво представлява калкулаторът за писмени преводи?

Той е едно улеснение, което е създадено с цел лесно и бързо да отговаря на най-често задаваните въпроси:

 • За колко време ще бъде готово заданието?
 • Колко ще струва?

Структурата на този виртуален инструмент дава възможност сами да прецените кой вариант за изпълнение на поръчката е най-удобен за Вас, представяйки Ви няколко основни възможности за стандартна, бърза и експресна услуга. Целият екип на ТБС Традикс се грижи да възникват възможно най-малко въпроси при необходимостта от превеждане на всички двойки езици. Неговата основна задача е да Ви улесни максимално, като Ви даде необходимата информация за цената на желаната от Вас услуга. По този начин ще бъдете наясно с ценовата ни политика и формирането на крайната стойност на един завършен писмен превод. Ценим всеки свой клиент и се стремим към пълна прозрачност в съвместната ни работа. Калкулаторът Ви дава възможност да направите самостоятелна справка относно цените на преводаческите услуги, предлагани от нашата агенция.

Предимства и недостатъци при използване на калкулатора

Квалифицираните преводачи на ТБС Традикс извършват писмени преводи от и на повече от 40 езика. Крайният резултат е изряден във всяко едно отношение. Превеждаме различни по вид текстове – документи, специализирани и технически текстове, художествена литература. Преводачите, с които работим притежават солидни езикови познания. Всеки от тях има необходимите компетенции и филологическо образование. Извършват преводаческа дейност съгласно всички лингвистични норми. В основата на нашите разбирания е да предлагаме качествени услуги на разумни цени. Всички писмени преводи имат своите специфични особености, стойността, на които трудно може да бъде оценена с алгоритъм. Въпреки това калкулаторът ще Ви даде един относително точен ориентир, а за още по-точна информация, не се колебайте да се свържете с нас! С радост ще дадем отговор на всеки въпрос!

Предимства при използване на калкулатор за писмени преводи

  1. Спестявате времеВремето, за което ще се допитате до наш проектен координатор се спестява, тъй като Вие сами избирате двойката езици, на които е нужно да бъдат преведени, вида на текста, който желаете да бъде преведен /дори имате възможност да прикачите файл/, както и да посочите количеството за превеждане.
  2. Имате възможност да изберете на база каква мерна единица да се изчисли стойността на Вашата заявка.Въвеждайки иновативния за България, но не и за света метод за изчисление на цената на преводаческа дейност – на база мерна единица „думи“, ние Ви позволяваме да знаете стойността на Вашата поръчка още при нейното възлагане, съобразно броя на думите в текста, който подлежи на превеждане. Този метод не е възможен при избор на изчисление – на база символи /страници/ т.к страниците се изчисляват на база готов преведен текст. В началото сумата е приблизителна.
  3. При въвеждането на необходимата информация в калкулатора, той Ви информира за всички отстъпки, които влизат в сила веднага.Само за няколко секунди, калкулаторът вече е изчислил възможностите за изпълнение, като не пропуска да отрази отстъпки, при наличието на такива. А как може да се възползвате от отстъпки, може да разберете тук.
  4. В България също се случват иновации, време е да се възползваме от предимствата, които ни предлагат.
  5. Бързо и лесно, може да възложите поръчката си, само за няколко минути, без дори да се налага да идвате на място в нашия офис.

Недостатъци при използване на калкулатор за писмени преводи

Разбира се, колкото и добре да е структурирана една иновация, тя крие рискове. При използването на калкулатора ни също има особености:

  • При наличие от Ваша страна на текст, съдържащ строго специализирана и/или медицинска терминология, цената може да бъде различна. След като разгледат същността на текста, проектните ни координатори задължително ще Ви информират за евентуална промяна.
  • В случай, че се нуждаете от превеждане на йероглифен текст, цената се изчислява единствено на база текста на български език. Повече за цените, може да научите тук.

Калкулаторът гарантира, че необходимостта от превеждане на документи и текстове, ще бъде задоволена още с изпращането на конкретната заявка.

Не се колебайте, да го изпробвате! Очакваме Ви!

Тук може да се запознаете с услугите на преводаческа агенция ТБС Традикс:

Използване на калкулатора ни в 7 бързи стъпки

 1. Изберете езика, от който желаете да извършим превода.
 2. Изберете езика, на който желаете да извършим превода.
 3. Изберете вида на документа, който желаете да бъде преведен.
  (Шаблонните документи са: свидетелства за съдимост, издадени в България, и общински документи за гражданско състояние, издадени в България, като: удостоверение за раждане, брак, адрес, семейно положение и др.). Всички други документи са „Други документи и текстове.“
 4. Изберете мерна единица.
  (За Ваше улеснение, изберете „страници“. Мерната единица „думи“ се избира в по-специфични случаи, които можем да обсъдим с Вас допълнително.)
 5. Въведете броя на страниците така, както ги виждате.
  (След като прегледаме документа, ще Ви кажем ориентировъчно колко преводачески страници реално е той.)
 6. Изберете отстъпката, която ползвате, ако имате такава.
 7. Натиснете „изчисли“.