Преводи

Адаптация от български на македонски и от македонски на български

 

Преводаческа агенция ТБС Традикс предлага качествени услуги в областта на превода и легализацията. Офисът ни е разположен в центъра на София на адрес: бул. Васил Левски 28А. Ще се радваме да Ви посрещнем и да обсъдим предстоящата ни съвместна дейност. 

Ако се нуждаете от добър адаптатор, значи сте на правилното място. Предлагаме както устна, така и писмена адаптация. 

Макар двата езика да са близки, всеки от тях има своя специфика, която не бива да бъде пренебрегвана, особено когато става дума за официално и делово общуване.  Извършваме адаптация на следните документи/текстове материали:

 

  • юридически – договори, пълномощни, декларации, устави, нотариални актове, съдебни решения и др.
  • лични документи – дипломи, удостоверения за раждане, брак, семейно положение и други, свидетелства за съдимост, уверения, академични справки и др.; 
  • банкови документи и процедури;
  • медицински документи – епикризи и др.; 
  • специализирана и художествена литература; 
  • софтуер, съдържание на уебсайтове, субтитри;
  • други видове. 

 

blank

 

Писмена адаптация от и на македонски език

 

Можете да сте сигурни, че адаптираните текстове/документи ще бъдат абсолютно изрядни в езиково отношение, тъй като всеки адаптатор, с когото работим, е с филологическо образование и отлично владее нормите на съответния език. 

Изцяло съобразно Вашите потребности предлагаме три вида поръчки – стандартна, бърза и експресна. Цената за изпълнение се определя спрямо спецификата на конкретния проект. Предлагаме много отстъпки и изгодни ценови пакети. 

Всеки детайл от проекта се обсъжда предварително. Така и двете страни са наясно с всеки етап от работата и не оставяме място за притеснения. Тъй като голяма част от преводаческата дейност се отнася към превод на документи, предлагаме и легализация

 

Устна адаптация от и на македонски език

 

Глобализацията налага все по-голямата нужда от такъв вид услуги. Ако имате потребност от професионален адаптатор от македонски на български и обратно, не се колебайте да ни потърсите. Поради териториалната си близост бизнесите в двете държави са в често сътрудничество. То от своя страна се основава на добрата комуникация. Ако се нуждаете от преводаческа помощ по време на събития, ние ще Ви осигурим качествена такава. Ще бъдем до Вас по време на  конференции, бизнес срещи, обучения, семинари и още. 

 

Преводачи с македонски език, одобрени от Министерство на външните работи

 

Одобрени от МВнР  адаптатори, или с други думи – това са хората, които с подписа си удостоверяват истинността на извършената от тях адаптация спрямо оригиналния текст в документа. Ние от ТБС Традикс имаме честта да си сътрудничим с истински професионалисти в това отношение. Адаптаторите, с които ще имате удоволствието да работите, ако се нуждаете от този вид услуга, са одобрени от Министерството на външните работи на Република България. 

 

След извършена адаптация нашата агенция поставя официален печат, който заедно с подписа на адаптатора, гарантира истинността на адаптацията спрямо оригиналния текст в документа. В допълнение предлагаме и услугата легализация на Вашите документи. Прочетете допълнителна информация за нея в следващите няколко реда. 

 

Легализация и/или заверка на адаптация на документ от и на македонски език

Легализацията също е сред услугите, които ще откриете при нас. Ние ще се погрижим документите, които ни поверите, да бъдат заверени в съответната институция, така че да бъдат напълно изрядни за представяне пред български или чужди власти и институции.

 

Всеки превод, по който работим, достига до Вас след обстойна проверка, която елиминира наличието на грешки от каквото и да е естество. Доверете се на нашия опит и професионализъм, натрупани благодарение на дългогодишната ни преводаческа дейност.