Ние от ТБС Традикс предлагаме цени за превод в зависимост от езиковата комбинация, сложността, срока за изпълнение и обема. По този начин имате възможност да изберете услугата, която подхожда най-много на Вашите нужди.

Чрез новия за България метод за изчисление на крайната цена – на база думи, Вие знаете цената на своята поръчка още при самото ѝ възлагане.

Базовите цени за превод, съответстващи на конкретните езикови двойки, може да проследите по-долу. При необходимост от индивидуална оферта не се колебайте да използвате нашия калкулатор или да се свържете с нас, за да се възползвате от отстъпките ни за обем и по Клиентска програма.

Ценоразпис за писмени преводи

Цените са в процес на обновяване!

*Шаблонни документи/заверки – общински актове за гражданско състояние и свидетелства за съдимост, издадени в България; лични карти, паспорти, шоф. книжки.

**Други документи и текстове – всички останали освен шаблонните документи.

Цените подлежат на завишение при:

– превод на *.ppt файлове: 10%;
– ръкописни и нечетливи текстове: 10%;
– текстове със строго специализирана техническа или медицинска терминология: 20 – 40%.

Всички цени са в български левове без включен ДДС.
ТБС Традикс си запазва всички права по промяна на ценоразписа при необходимост.

Срокове за превод

Посочените по-горе цени са за стандартен превод.

Бърз превод: +20% върху цената за стандартен превод;
Експресен превод: +50% върху цената за стандартен превод.

Не се колебайте да изпратите своето запитване! Очакваме Ви!

Как да изчислите сами цена за превод?

Агенция за преводи ТБС Традикс Ви предоставя нужната информация, за да успеете сами да се ориентирате за цена на превода, който предстои да възложите. Изчисляването на цена за превод на всяка от двойките езици, с изключение на преводи, които ще се извършват на йероглифни езици, се прави съобразно преведения текст и броя символи, съдържащи се в него.

Важно е да имате предвид, че 1 преводаческа страница = 1800 символа, спрямо БДС*, като по този начин може да се изчисли приблизителен обем и съответно – приблизителна цена за превод.

Още по-точно, цената за превод може да бъде изчислена на база думи, като по този начин крайната цена за превод става ясна още при възлагане на поръчката, тъй като се калкулира броят думи на текста за превод.

Броят на символите и думите може сами да откриете, като обработите текста за превод във файл *.docx–>Review–>Word count.

За още по-голямо улеснение и максимална информация може да разгледате и използвате нашия калкулатор, както и да ни посетите на място в гр. София, бул. „Васил Левски“ 28А, където ще разгледаме текста за превод и ще изчислим приблизителна или крайна цена за неговия превод на конкретен език.

Агенцията ни за преводи в град София позволява редица възможности сами, а и с наша помощ, да изчислите стойността на Вашия превод, което гарантирано улеснява по-нататъшни стъпки при представяне на документите Ви в България и чужбина.

 

*БДС – Български държавен стандарт

 

Тук може да се запознаете с услугите на преводаческа агенция ТБС Традикс: