Писмени преводи от ТБС Традикс
Писменият превод на документи е отговорен и важен процес. Понякога той се налага еднократно, като например при кандидатстване за работа или обучение в чужбина. Имаме и клиенти, които се нуждаят от тази услуга постоянно за целите на своя бизнес. 

ТБС Традикс приема документи и текстове от всяка терминологична област. Предлагаме и услугата легализация

Това са някои от документите, които най-често ни се възлагат за превод от чужд на български език или обратно:

Извършваме дейността по писмени преводачески услуги, като спазваме пълна конфиденциалност. Можете спокойно да ни поверите материали с данни, статистики и творчески идеи. Съдържанието им ще остане в рамките на ТБС Традикс.

Нашите преводачи ще се справят безупречно с материали със строго специализирана терминология. Най-често към тази категория спадат различни ръководства и инструкции.

Предлагаме също така превод на уебсайт или софтуер.

Постоянно усъвършенстваме уменията си и обогатяваме ресурсите, които ни позволяват да изготвим точни и качествени преводи.

Безпроблемно ще се справим с писмени текстове от сферата на правото, технологиите, науката, медицината, архитектурата, финансите и икономиката, дизайна и още много.

Преводът на художествена литература е специфичен процес. Ние разполагаме с талантливи преводачи, които ще дадат на Вашия текст в проза или поезия нов живот на друг език. Умеем да запазим стилистиката и познаваме всички тънкости на тази сложна дейност. Освен това ще приемем задания с всякакъв обем. Ще преведем и половин страница, ако това Ви е необходимо. А когато имате нужда от екип от преводачи и редактори за проект, съдържащ хиляди страници, ние ще се справим и с такава задача.

Сроковете за изпълнение зависят от вида на документите/текстовете, техния обем, както и предпочитанията на клиентите ни.

Приемаме бързи и експресни поръчки, при които съкращаваме времето за изпълнение.

Цените варират според езиковата двойка и обема за превод.

Разбира се, имаме клиентска програма, която дава значителни отстъпки за редовни клиенти и при  голям обем на поръчката за превод на документ/текст.

Ако се интересувате каква би била цената за Вашия превод, моля, използвайте калкулатора на нашия сайт. Той ще Ви позволи да въведете обем, езикова двойка и вид на документа/текста, за да се запознаете с цените за стандартна, бърза и експресна поръчка.

Ако имате въпроси или считате, че заданието има специфики, които следва да уточним, не се колебайте да се свържете с нас.

Обработваме всяко едно задание чрез стандартни задължителни стъпки, които ни позволяват да вникнем в естеството на текста.

След като ни изпратите Вашето запитване, ние:

  1. анализираме документа или текста, който сте ни предоставили; съобразяваме Вашите изисквания и при необходимост извършваме технически операции, като например: сканиране, конвертиране в друг формат, разчитане на ръкописи и други;
  2. свързваме се с Вас, за да Ви запознаем с офертата ни, включваща различни варианти за изпълнение;
  3. изчакваме да изберете най-подходящия за Вас вариант от предложените и да получим изричното Ви потвърждение – едва тогава започваме да работим по Вашата поръчка;
  4. възлагаме контрола на изпълнение на задачата на най-подходящия служител, който следи всеки един етап;
  5. възлагаме изпълнението на превода на проверени преводач и редактор, за които сме сигурни, че ще се справят прецизно, отлично и в срок с Вашата поръчка;
  6. проверяваме за съответствие с изискванията, които сте ни поставили;
  7. предоставяме Ви готовия преведен текст – това става по най-удобния за Вас начин. 

Можете да ни се доверите с поръчката си превод.

ТБС Традикс работи по стандартите за качество ISO 9001:2008, ISO 17100:2015 и EN 15038:2006, като притежава съответните сертификати.

Имаме договор с МВнР на Република България, дирекция „Консулски отношения“, сектор „Легализации и заверки“, който ни дава право да извършваме официални писмени преводи. Всяка лицензирана агенция за преводи и легализация в България трябва да отговаря на това изискване.

Безплатни услуги

Безплатни услуги

Консултация за необходимата Ви терминология, начин на форматиране и страниране. Предоставяне на подробна информация за различните видове, начини и срокове на легализация.