Превод и легализация на свидетелство за съдимост е необходима услуга при различни ситуации, като започване на нова работа в чужбина, в чужда фирма, за получаване на гражданство, както и в редица други случаи, когато законът го изисква. Ако се нуждаете от такава услуга, доверете се на преводаческа агенция ТБС Традикс! Ние ще преведем и легализираме този юридически документ бързо, качествено и на разумна цена. Превеждаме документи и всякакъв тип текстове от и на повече от 40 езика. Работим с изключителни професионалисти, които не правят компромиси. Заклетите преводачи, които ще поемат задачата да преведат Вашето свидетелство за съдимост, имат опит в работата с юридическа документация и познават в детайли изказа и терминологията на този тип текстове. Свържете се с нас чрез телефонно обаждане или заповядайте в офиса в град София на бул. Васил Левски 28А! Ще се радваме да Ви съдействаме!

Превод на свидетелство за съдимост

Превод на свидетелство за съдимост е отговорна задача, която изисква изключителна точност при превеждане. Както при превеждане на всеки тип юридически документи и тук, грешки са напълно недопустими. Ето защо ние от преводаческа агенция ТБС Традикс работим с опитни в тази сфера преводачи. При по-сложни случаи се винаги се консултираме с юрист, за да бъде крайният резултат напълно изряден във всяко отношение. Преди да пристигне при Вас, документът преминава през проверка и редакция. Всичко това обаче по никакъв начин не забавя уговорения срок за изпълнение на поръчката. Предлагаме:

  • стандартна поръчка – за срок от 3 работни дни;
  • бърза поръчка – за срок от 1 работен ден;
  • експресна поръчка – за срок от 6 работни часа;

Свидетелство за съдимост е документ, който се изисква от различни институции. Най-често имате нужда от него, когато започвате нова работа, ако искате да получите разрешително за притежание на оръжие, например, както и при регистриране и упражняване на някои професии. По своята същност то представлява документ, издаван от районния съд по месторождение, който носи информация, дали лицето, на което трябва да послужи, е осъждано. За да го получите, трябва да подадете заявление в съда. Подаването му става лично, като ще трябва да представите следните документи – лична карта, удостоверение за раждане, препис на акт за раждане или копие, заверено от нотариус. Заявлението се подава по образец. След като го подадете, Ви се издава свидетелство за съдимост, което е валидно 6 месеца от датата на издаване. В случай, че такъв документ трябва да послужи пред чужди институции, той трябва да бъде преведен на съответния език от заклет преводач, в специална бланка, предоставена от преводаческа агенция, притежаваща лиценз за извършване на тази дейност, каквато е ТБС Традикс. В много случаи това е напълно достатъчно, за да бъде доказана автентичността и достоверността на документа, но има ситуации, когато се изисква и легализация.

Много институции изискват документът освен да бъде преведен, да бъде и легализиран. За да бъдете сигурни, запознайте се добре с всички изисквания. Най-често превод и легализация на свидетелство за съдимост се изисква, когато започвате работа в чужбина или в чужда фирма. При нужда от тази услуга можете да се доверите на нашата агенция. Напълно наясно сме с всички стъпки, които трябва да бъдат изминати, за да заверим преведения текст отдел “Легализации и заверки” на Министерство на външните работи на Р. България, така че той да бъде напълно валиден пред чуждата институция, пред която трябва да послужи. Освен това ще преведем вместо Вас всички банкови такси към Министерство на правосъдието и Националния център за информация и документация.

Представената услуга е комплексна и като такава крайната цена се формира комплексно. За да направите справка за конкретна цена, използвайте нашия калкулатор или се свържете с нас по телефона на +359 2 963 02 94 и +359 878 430 243. Можете и да ни пишете като използвате формата за запитване. Ще Ви дадем пълна информация относно цената и спецификата на Вашата поръчка. Предлагаме и много отстъпки както за организации и дружества, така и за индивидуални клиенти, можете да се запознаете с тях в раздела “Програми и промоции”. През цялата ни съвместна дейност получавате безплатна консултация по въпросите, които Ви интересуват.

Очакваме Ви!